Вирусът хвана БСП в крачка. Корнелия Нинова тъкмо се бореше за

...
Вирусът хвана БСП в крачка. Корнелия Нинова тъкмо се бореше за
Коментари Харесай

Всички се борят с covid-19, Корнелия - с вътрешния враг

Вирусът хвана Българска социалистическа партия в крачка. Корнелия Нинова тъкмо се бореше за нов заем на доверие, беше насрочила за 26-и април пряк, вътрешнопартиен избор за ръководител /както правеше едно време СДС/, а на 3 май трябваше да има конгрес и по тази причина в партията течаха отчетно-изборни събрания. Цялата акция обаче спря в мига, в който се появи първият болен от covid-19 в България. 

 

Спря, но не напълно

 

Докато всички остроумничеха на тематика ковид, Нинова действаше уверено. Работеше интензивно, по този начин да се каже, върху листата на партийните гласоподаватели. Този лист е велика загадка, защото никой не знае какъв брой са членовете на Българска социалистическа партия, които ще имат право да гласоподават на директните избори за ръководител. Правилно не знае, тъй като от " Позитано " още не са решили какъв брой да гласоподават. Засега от централата звънят на определени социалисти и в случай че те не вдигнат телефона, от централата ги отлюспват безкомпромисно. " Специално в организацията, където аз членувам, действително са зачеркнати с писмо редица живи, функциониращи ръководители на огромни села ", споделя в едно изявление ексдепутатът от Българска социалистическа партия Атанас Мерджанов.

Освен че отлюспва действителни членове, Нинова стартира и да уволнява - предходната седмица, до момента в който подлагаше на критика държавното управление, че не се грижи за хората, останали без работа и без приходи, тя редуцира половината /5 души/ от може би най-важния партиен отдел - организационния. Това ядоса всички, само че най-много Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия, тъй като един от съкратените бе зам.-председателят на младежката организация Атанас Атанасов. Не е загадка за какво Нинова редуцира - тъй като в Българска социалистическа партия няма пари. Липсата на пари публично се изяснява с орязването на партийните дотации, което си е кофти самопризнание - че

партията е полегнала напълно на прехрана на бюджета 

 

Поради същата причина - безпаричие, беше съкратена голяма част от чиновниците в партийната телевизия БСТВ. И преди Българска социалистическа партия е била в съпротива, а дотации не е имало, само че партията в никакъв случай не е била в толкоз неприятно финансово положение. Един образец за безпаричието в Българска социалистическа партия, който би трябвало да се помни - когато коронавирусът се развихри и всички започнаха да събират дарения, Българска социалистическа партия не съумя да се включи. Нинова въпреки всичко направи акция, която се споделяше " Солидарен Великден ". Партията раздаде козунаци и няколко яйца...

В Българска социалистическа партия се приказва, че поради неналичието на пари, Нинова е почнала да тегли заеми, против които залага партийни парцели. Появи се информация, че Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия продава парцели на партията и ипотекира къщата в Пловдив, дарена от Васил Коларов, и къщата в Казанлък - печатница на Георги Кирков, за изтеглен заем от 500 000 лева Корнелия Нинова изрично опроверга това: " Къщите в Пловдив и Казанлък не са и няма да бъдат ипотекирани от актуалното управление ". Дни по-късно се появи документ, от който излиза наяве, че къщата в Пловдив е ипотекирана и то преди изказването на Нинова, а през февруари т.г. ИБ е взело решение за нови заеми.

Защо Нинова докара партията до такова финансово състояние, е мъчно да се каже. Може би, тъй като Нинова е във война с хора като Георги Гергов, които финансират партията. Те бяха другари, само че са във война от 2017 година, когато Нинова подгони Гергов след ЦУМ-гейт. Спомням си размяната на реплики, разказана от Гергов от това време:  " На мен тя ми сподели: " Трябва да си подадеш оставката ".

 

Аз й отговорих: " Майната ти! "  
 

Въпреки това двамата продължиха да живеят в една партия - Нинова като народен началник, Гергов като районен. 

Живяха по този начин допреди няколко седмици, когато тя извади вътрешнопартийна преписка и я пусна в общественото пространство. Нещо, което не се прави по принцип - партийци да си развяват мръсното долни дрехи. В писмо до Народно събрание на Българска социалистическа партия и ръководителите на регионални препоръки Гергов беше написал, че по време на зараза партия като Българска социалистическа партия не може да предлага елементарна опозиционност, би трябвало да предлага и решения. В случая Гергов не споделяше нещо, което е загадка или което не се споделя от основна част от симпатизантите на Българска социалистическа партия. За да показва опозиционност по време на рецесия, Нинова потърси различна на формалната режисура и я откри в лицето на доц.Мангъров, съгласно който не е нужна някаква сериозна обществена изолираност, а е по-добре всички да изкараме така наречен стаден имунитет. От тази позиция Нинова стартира да подлага на критика държавното управление и щаба, че подхващат несъответстващи ограничения, че властта плаши хората и така нататък, и така нататък

 

Ако Нинова бе министър председател, Мангъров щеше да е началник на щаба. 

 

Нинова обаче загуби и тази цитадела - в мига, в който стана ясно, че Борисов и доцент Мангъров си пишат окуражителни sms-и, че държавното управление подценява медицинските изводи на щаба и макар неналичието на предпоставки, смъква ограничаващите ограничения. Оказа се, че Нинова би трябвало да поддържа нещо, което Борисов прави. След този миг Нинова напълно заряза ковид. Съсредоточи се върху Българска социалистическа партия.

Гергов бе упрекнат, че е човек на ГЕРБ. Той също нарочи Нинова за човек, който е чужд на партията: " Аз постоянно съм казвал, че нейното копче се натиска някъде извън. Не може да е в партията това копче, тъй като тя не е партиен човек. И е тръгнала на война вътре в партията. Докога ще я разрушавам тая партия? "

С сходна епистоларна загадка преписка Нинова изненадващо върна на поста му Борислав Гуцанов - председател на регионалната конструкция на Българска социалистическа партия във Варна. Миналата година тя отиде във Варна и смъкна политическото си доверие от Гуцанов, който след това сподели: " Нивото, до което Българска социалистическа партия е доведено сега от това управление, е доста криво-ляво ". Нито свалянето, нито качването на Гуцанов бяха актове на партията, а решения на Нинова. 

 

Нинова поредно разчиства партията.

 

Тя стартира този развой преди години, като съумя за това време да подмени елита на Българска социалистическа партия - с претекст, че той е стар, непроизводителен, че е нужно да се даде път на младите и така нататък Подмяната обаче не роди изборна победа, доведе до навсякъде разединение и финансова рецесия. Разцеплението е във върховете на Българска социалистическа партия - на " Позитано " и в ПГ. То накара Нинова тъкмо преди година да подаде една " пунта мара " оставка като началник на Българска социалистическа партия.

Сега имаме опозиционна партия, в която 20 души от ПГ на Българска социалистическа партия гласоподаваха Валери Симеонов да стане зам.-председател на Народното събрание. 27 депутати от Българска социалистическа партия пък гласоподаваха " за " Сотир Цацаров като началник на антикорупционната комисия /и те не бяха от вътрешната опозиция/. Имаме Българска социалистическа партия, която не взе участие в митингите против безалтернавния избор на Иван Гешев. Българска социалистическа партия не отбрани президента Радев в първите дни на офанзивата, която му спретна Гешев. Тази партия няма отношение към рецесията в третата власт, нито позиция по повсеместното разтрошаване на четвъртата власт.   

Въпреки продължаващото към този момент толкоз време напрежение в Българска социалистическа партия, е мъчно да се каже, че там тече борба. Има опозиция, само че с цел да има борба против Нинова, някой в действителност би трябвало да я поведе.

 

Кое е лицето на съпротивата против Нинова?

 

Гергов, Гуцанов? Моля ви се! Гергов и Гуцанов не могат да обединят половин Пловдив и Варна, камо ли лява България. Имаше един декларирал се като лидер на протеста -  Валери Жаблянов, който беше безогледно изхвърлен от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Но почтено казано, и да беше останал, надали щеше да раздвижи партията. 

Войната с Нинова би била извоювана единствено от задоволително известен човек в Българска социалистическа партия, който желае да сплоти партията, а не да даде реванш на " корнелките ". Не може в партията да няма подобен човек.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР